Vitale Kernen Goeree-Overflakkee is er klaar voor!

Persbericht

6 februari 2022

SOMMELSDIJK – Vorige week is de lijst met namen van de mensen die verkiesbaar zijn voor
DE lokale partij van Goeree-Overflakkee ingediend op het gemeentehuis. Een prachtige 36 namen prijken er op de lijst, verkiesbare inwoners over het hele eiland verspreid.

Lijsttrekker Johan de Vos is trots dat de eerste 13 op de lijst aangegeven hebben de commitment aan te willen gaan om het raadswerk te verrichten. Dat is een belangrijke basis voor de partij. “Roepen dat je groot wil worden maar dan geen mensen hebben is geen optie. Dat past niet bij ons uitgangspunt; Niet beloven wat niet kan, maar doen wat je beloofd” aldus Johan.   Sterk punt is dat er bij de eerste 13 kandidaten veel nieuwe gezichten zitten. Nieuw binnen de politieke wereld, met een frisse blik. Kandidaten die helemaal passen bij waar Vitale Kernen voor staat, gewoon in de modder naast de inwoners staan en zo het gesprek aangaan om op te halen wat er speelt.

Een voorbeeld daarvan is Roy Beijer (nummer 12) uit de Langstraat. Nog geen 30 jaar oud en actief in en voor de gemeenschap van de Langstraat en Achthuizen. Voor Roy is Vitale Kernen een partij die nog echt oog heeft voor de kleinere kernen. “De partij die ook buiten verkiezingstijd echt bereikbaar is en zich laat zien” geeft Roy aan. Roy sloot zich zaterdag aan bij de schoonmaakactie in Achthuizen georganiseerd vanuit de dorpsraad in samenwerking met Schoon Goeree-Overflakkee. Letterlijk de modder in. “Samen maken we een vitale kern, ook een kleintje is aantrekkelijk.” volgens Roy.

Johan vindt het prachtig. “Kijk, als lijsttrekker geeft het mij ook weer een berg energie als ik de jongere garde zo actief bezig zie met onze partijdoelstellingen. Actief bezig zijn in de kern, dat is onze stijl, al heeft dat de afgelopen periode fors te lijden gehad onder corona. Maar zulke acties, dat geeft weer hoop voor de toekomst”
Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen ging Vitale Kernen van 3 naar 6 zetels. “Weer een
verdubbeling kunnen we dus aan” zegt Johan met een glimlach. “Zonder dollen, vorige keer kwamen we nog geen 200 stemmen tekort om de grootste partij te worden, dus de grootste worden, het kan. Vitale kernen is op basis van de uitslag van de vorige gemeenteraadsverkiezingen op lijstnummer 2 geplaatst.
We hopen op strategische stemmers, des te groter we zijn als partij des te meer we kunnen
bereiken.”