Broemcursus voor 60+ automobilisten

BroemcursusOm de rijvaardigheid van ‘60-plussers’, die zelf actief auto rijden, op te frissen organiseert de gemeente Goeree-Overflakkee samen met Veilig Verkeer Nederland, op maandag 15 april twee BROEM-cursussen. BROEM staat voor Breed Overleg ouderen En Mobiliteit. Het doel van de cursus is om ‘60-plussers’ in het verkeer zo lang mogelijk veilig mobiel te houden. Voor ‘oudere’ automobilisten is het soms moeilijk om op de juiste manier aan het verkeer deel te nemen. Dit kan komen door de toenemende drukte in het verkeer, de invoering van nieuwe verkeersregels, of door het verminderen van zicht-, gehoor-, reactie- en concentratievermogen.

BROEM-cursus
De cursussen vinden plaats op maandag 15 april 2013, in recreatiecomplex De Staver, Olympiaweg 32 in Sommelsdijk. Er is een cursus in de ochtend van 08.30 uur tot 12.00 uur en in de middag van 13.00 uur tot 16.30 uur.

De cursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte, daarnaast wordt een oog- en reactietest afgenomen.Tijdens de theorieles komen de nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen zoals ‘het nieuwe rijden’ aan bod. Het praktijkgedeelte bestaat uit een rijvaardigsheidsrit van 35 minuten in de eigen auto of brommobiel. De rijtvaardigheidsrit is géén examen en de BROEM-cursus is niet verplicht. De BROEM-cursus heeft géén gevolgen voor de geldigheid van het rijbewijs!

Kosten
De eigen bijdrage is € 15,00 per cursist. De cursus wordt voor het grootste gedeelte gesubsidieerd door de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid en de ProvincieZuid-Holland zij dragen € 50,00 per cursist bij.

Deelnemen
Iedereen vanaf 60 jaar, die zelf auto rijdt, in het bezit is van een geldig rijbewijs en woonachtig is in de gemeente Goeree-Overflakkee kan aan de cursus meedoen.

Aanmelden
Aanmelden kan tot 5 april, bij voorkeur door middel van dit formulier, maar ook per brief, per e-mail of telefonisch bij onderstaande personen. Vermeld hierbij uw naam, adresgegevens en telefoonnummer:

Dhr. I.C. van der Sluijs,
I. da Costastraat 48,
3245 RN  Sommelsdijk

Mevrouw L. de Jong (secretaris werkgroep BROEM VVN)
Telefoonnummer (0184) 68 53 17
E-mailadres: dcdejong@hetnet.nl