Brouwerseiland en windmolens

Met regelmaat verschijnt er in onze lokale kranten een bericht over de goede samenwerking met de gemeente Schouwen-Duiveland. Vitale Kernen vindt het ook heel belangrijk dat er goed wordt samengewerkt met de omliggende gemeente. Of wij nu zo gelukkig moeten zijn met Schouwen-Duiveland is te bediscussiëren.

Op dit moment zijn de te plaatsen windmolens op De Krammer actueel alsook het te ontwikkelen Brouwerseiland op de Brouwersdam. Beiden speelt zich af tegen de gemeentegrens van Goeree-Overflakkee. De windmolens beïnvloeden de leefomgeving van de inwoners van Oude-Tonge en Nieuwe-Tonge. Voor de ontwikkeling van Brouwerseiland moeten de windsurfers vertrekken. Een goed alternatief voor de surfers is niet geboden door de ontwikkelaar van Brouwerseiland.

Afgelopen donderdag is er een motie aangenomen door de gemeenteraad (niet gesteund door de VVD en EVV) van Goeree-Overflakkee om het college initiatief te laten nemen om te zoeken naar een goede oplossing voor de windsurfers. Voor de gemeente Goeree-Overflakkee is de Brouwersdam zoals men het noemt een hotspot voor windsurfers en andere actieve recreatie. Een locatie die – naast de hoge landschappelijke waarde – heel belangrijk is voor het toeristisch aanbod van en op Goeree-Overflakkee.

Comments are closed.