Huttendorpverbranding kan weer

Vorig jaar werd Vitale Kernen door inwoners aangesproken met de vraag waarom de hutten, die worden gebouwd tijdens de zomervakantie, niet meer mogen worden verbrand? Het verbranden van de hutten is namelijk al jarenlang een ritueel waar de jeugd enorm naar uitkijkt. Een jaarlijkse activiteit die een grote bijdrage levert aan het sociaal samenzijn binnen woonkernen.

Uitzondering

Dergelijk activiteiten gaan Vitale Kernen zeer aan het hart. Wij begrijpen echter ook dat het stoken in de open lucht niet meer van deze tijd is, vanwege luchtverontreiniging en dergelijke. Maar een uitzondering hierop voor de kinderen moet toch mogelijk zijn.

Witte rook

Door regelmatig te informeren en duidelijk te hebben gemaakt bij het college hoe belangrijk dit jaarlijks evenement is voor de dorpskernen, is er nu ‘witte rook’ vanuit het college. Er mag weer gestookt worden! Uiteraard onder voorwaarden die ervoor zorgdragen dat het milieu minimaal wordt belast.

Corona

Jammer is wel dat dit jaar de huttendorpen niet worden gebouwd vanwege de corona. Maar volgend jaar kunnen er ongetwijfeld weer hutten worden gebouwd én verbrand! Vitale Kernen ziet ernaar uit!