Corona gooit roet in het eten, maar toch gaat de vlag uit!

Het plan was goed!

Stichting Sport en Recreatie Goeree-Overflakkee (SRGO) wilde deze zomer een pilot starten met zondag openstellingen, maar door het coronavirus is er een te beperkt aantal mensen dat toegang kan krijgen. Het geringe aantal toe te laten ‘pretzwemmers’ is door de 1,5 meterregel niet in verhouding met de extra personeelskosten door het werken op zondag. Kortom qua beleving en kosten een zeer slecht moment om een pilot uit te voeren.

Rustige zondag

Zoals bekend is Vitale Kernen tegen zondagsrust maar vóór een rustige zondag.
Een openstelling van het zwembad past daar heel goed in en hierom is door onder meer Vitale Kernen ook regelmatig verzocht. Met deze kennis in de achterzak heeft SRGO nu bekendgemaakt dat zwembad ‘t Zuiderdiep in Stellendam vanaf het toeristenseizoen seizoen 2021 ook op zondag open is voor de inwoners van Goeree-Overflakkee en haar recreanten.

Niet handig

Jammer dat het momenteel niet mogelijk is, maar Vitale Kernen snapt dat openstellen op dit moment niet het meest handige scenario is. We hopen dan ook dat verdere versoepelingen volgen zodat we volgend jaar op zondag massaal ‘t Zuiderdiep in kunnen duiken.