Dierenweide Sommelsdijk gered

DierenweideReigerVKGO was benaderd door een aantal verontruste buurtbewoners en inwoners van Sommelsdijk en Middelharnis over het voornemen van de gemeente Goeree-Overflakkee het dierenverblijf in Sommelsdijk nabij de Reiger te sluiten. Dit voornemen was gebaseerd op de bezuinigingsoperatie die voor de deur staat. Er was een brief van de gemeente verstuurd met daarin de mededeling dat de dierenverblijven van Sommelsdijk en Nieuwe-Tonge werden gesloten als er geen vrijwilligers zouden zijn om deze verblijven te gaan verzorgen en alle daaruit voortvloeiende kosten op zich te nemen.

De verantwoordelijk wethouder van der Vlugt deelde mede dat er voor de verzorging van het dierenverblijf te Sommelsdijk zich een vrijwilliger had gemeld die alle kosten en verzorging op zich heeft genomen. Tevens had deze persoon al geregeld dat bij zijn afwezigheid er vervanging is. Zeer goed nieuws. VKGO complimenteert deze vrijwilliger en bedankt hem namens veel mensen die de dierenweide een warm hart toedragen.

Voor de dierenweide in Nieuwe-Tonge heeft niemand zich gemeld. De wethouder gaf aan dat omwonenden waren geïnterviewd en dat deze het niet erg vonden dat de dierenweide gaat verdwijnen. Ook nog een punt van zorg is het dierenverblijf in Oude-Tonge, waarvan de huidige eigenaar heeft aangeven te moeten stoppen omdat de subsidie van de gemeente stopt.