Doe uw voordeel met verruimen duurzaamheidslening

Op initiatief van Vitale Kernen wordt de zogenaamde duurzaamheidslening aangepast en verder verruimd. Indien de gemeenteraad akkoord gaat met de aanpassingen kan ook de doe-het-zelver voortaan aanspraak maken op de lening.

De duurzaamheidslening is een aantrekkelijke lening met een lage rente. Met de lening treft u gemakkelijk duurzame maatregelen in de woning. U verlaagt zo naast de energierekening ook uw woonlasten. De lasten van de lening zullen voor de woningbezitter in de meeste gevallen geheel of voor een groot deel wegvallen tegen de verlaging van de energierekening.

Stijgende energieprijzen

Onlangs riep Vitale Kernen het college op werk te maken van de in december vorig jaar gedane toezegging de duurzaamheidslening te verruimen vanwege de steeds maar stijgende energieprijzen. De gewenste aanpassing behelst dat ook de doe-het-zelver gebruik kan maken van de duurzaamheidslening. En niet slechts wanneer de werkzaamheden door een bedrijf en via een offerte uitgevoerd worden.

Het zelf aanbrengen van isolerende middelen is voor veel doe-het-zelvers goed te doen. Daarbij, iedere kuub gas dat je niet gebruikt hoef je niet te betalen. Al ben je nog zo tegen de landelijke initiatieven om het klimaat te veranderen, van isoleren weten we dat het meteen effectief is en rendement oplevert. Vitale Kernen kan zich niet voorstellen dat er ook maar één partij is die tegen de verruiming gaat stemmen. Doe er uw voordeel mee!