Drie mensen aangehouden na brand Middelharnis

bus-michel-travelEen 27-jarige man uit Hoogvliet, een 22-jarige man uit Capelle aan den IJssel en een 22-jarige vrouw uit Rotterdam zijn maandag 18 februari en dinsdag 19 februari 2013 aangehouden door de politie Rotterdam. Zij worden verdacht van brandstichting in september in een bedrijfspand van reisbureau Michel Travel in Middelharnis. De 27-jarige man wordt ook verdacht van doodsbedreigingen aan het adres van het slachtoffer van de brand.

Dat maakte de politie in Rotterdam dinsdag bekend. De politie vermoedt dat de brandstichting te maken heeft met een incident tijdens de reis van 38 voetbalsupporters naar het Europa League-duel Spartak Praag- Feyenoord.

De supporters die de reis hadden geboekt, zouden in de bus flinke vernielingen hebben aangericht. De chauffeur voelde zich bovendien flink geïntimideerd. Daarom weigerde hij de passagiers mee terug te nemen uit Praag. Eenmaal thuis deed hij aangifte bij de politie.

Daarna kreeg de eigenaar van het eenmansbedrijf, dat inmiddels failliet is, verschillende (doods)bedreigingen. Vervolgens werd op 6 september zijn bedrijfspand aan de Zernikeweg in Middelharnis in brand gestoken. De politie kreeg als snel het vermoeden dat een en ander met elkaar te maken heeft en begon een uitgebreid onderzoek.

De verdachten konden worden aangehouden nadat in december aandacht aan de zaak werd besteed in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.