Dweilen met de kraan open

ring ouddorp bigOp de raadsagenda van 4 juni stond ook het plan om de verkeerscirculatie in Ouddorp te verbeteren. VKGO had een week eerder hierover een presentatie voor de raadsleden bijgewoond. Een avond die zeer interessant was voor de Ouddorpse raadsleden, want die zijn bekend en kennen alle wegen en straten. VKGO dwaalde al na een paar minuten af en dacht: ‘wat zijn wij nu aan doen met z’n allen?’.

 

Wat is er nu feitelijk aan de hand? Loopt het verkeer vast in Ouddorp? Is er een hoog ongevallencijfer? Blijven er toeristen weg? Het plan geeft naar ons idee alleen maar discussie binnen de Ouddorpse bevolking. Het enige concrete wat wij kunnen verzinnen is dat er te weinig parkeerplaatsen zijn in het hoogseizoen. Dit is met cijfers aan te tonen, en als dit zo is dan moet er wat gebeuren.

Voor het overige vinden wij het een plan met een hoge ambitie, wellicht wat zweverig, kan ons betreft voorlopig in de kast. En als het noodzakelijk is dat het uit de kast moet worden gehaald. Richt dan de straten zo in dat het inderdaad veilig is. Duurzaam veilig waar wij iedere keer weer op terugkomen en wat het college aan z’n laars lapt. Alleen maar schijnveiligheid.

Opvallend was wel wat de vertegenwoordiger van de ondernemersvereniging Ouddorp; de heer Van der Bok, zei tegen de raadsleden: “als ik ga winkelen dan ga ik naar Hellevoetsluis, Spijkenisse of Rotterdam”. De heer Van der Bok gaat niet naar Middelharnis!!!. Vreemd, er is nog een wereld te winnen voor wethouder Van de Vlugt om gezamenlijk onze gemeente te promoten. Bergen geld in eilandmarketing wat blijkbaar hetzelfde is als dweilen met de kraan open.