Eenzijdig, onvolledig en onjuist

StrandhuisTijdens de eerste raadsvergadering na de vakantie heeft VKGO de vraag gesteld aan wethouder Arend-Jan van der Vlugt of de twee door hem onlangs uitgegeven persberichten de mensen niet van eenzijdige, onvolledige en zelfs onjuiste informatie voorziet. Wethouder Van der Vlugt liet namelijk een persbericht uitgaan waarin wordt aangegeven dat Goeree-Overflakkee weer vier sterren heeft ontvangen van de organisatie Nederland Schoon. Zo bijzonder is dit niet, want van de 28 kustgemeenten hebben 26 gemeenten de vier sterren ontvangen. Wat niet in het persbericht staat dat het schoonste strand van Nederland Domburg is. Tweede Noord-Beveland en derde Groede. Ouddorp staat op de twaalfde plaats. De Brouwersdam is uitgesloten van de eindbeoordeling omdat er slechts 28 mensen dit strand als schoonste strand hebben aangemeld. 

In een ander persbericht staat dat Goeree- Overflakkee het meest duurzame eiland is binnen West-Europa. Dit is niet waar! We willen het natuurlijk graag, ook VKGO. Maar we zijn het niet. Volgens Van der Vlugt is deze berichtgeving de schuld van de media. De Wethouder vergeet erbij te vertellen dat de tekst komt van zijn ingehuurde Luc Dietz communicatie. 

VKGO vindt dat je successen moet vieren, maar het moet wel een aantoonbaar succes zijn. Geen eenzijdige, onvolledige en zelfs onjuiste informatie verstrekken aan de inwoners. De gemeente is geen patatfabriek…