Eilandmarketing of zondagsrust?

WielrennenOp dit moment wordt gekeken of het Nederlands Kampioenschap Wielrennen in 2016 binnen onze gemeente kan worden gehouden. Een werkgroep is aan de slag. Bert Zwanenburg, Jan Verhage van de Rabobank en BCornelissen vormen de werkgroep. Niet alleen de centjes zijn belangrijk om zo’n evenement te organiseren maar ook het verkrijgen van een vergunning van de gemeente zal nog een hobbel gaan vormen. Misschien wel de grootste hobbel. De wedstrijden vinden plaats over een hele week met op de zondag het hoogtepunt: de mannen. En de zondagsrust dan?

Onze gemeente heeft echter ook behoefte aan meer bekendheid. Met grote stimulans van de volledige gemeenteraad van Goeree-Overflakkee is wethouder Van der Vlugt (CDA) aan de slag met Eilandmarketing. Een berg met geld is ervoor beschikbaar gesteld. Tot nu toe hebben de inspanningen van Van der Vlugt nog niet veel opgebracht. Populistisch gezegd; klein bier. Maar nu kan er een slag worden geslagen. Een Nederlands Kampioenschap Wielrennen op Goeree-Overflakkee. Een evenement dat zelfs buiten de Nederlandse grenzen bekendheid geniet.

VKGO is benieuwd wat er nu zwaarder gaat wegen: Eilandmarketing of de zondagsrust. Op de zondag kan er altijd rondom de katholieke enclave Achthuizen worden gereden, daar trekken Eilandmarketing en de zondagsrust gezamenlijk op. Met de finish op D’n Hoek tegenover de kerk en het café…