Foutje, bedankt…..

In Ouddorp liggen diverse zogenaamde kerkepaden. Een kerkepad is een wandelpad dat in het verre verleden door mensen van het buitengebied werd gebruikt om naar de kerk te gaan in het dorp. Eén ervan is het Klarenbeekse pad. Nu stelt het college voor om dit pad af te sluiten.

Afsluiten

De eigenaren van de grond, waarover het pad voor een groot gedeelte loopt, hebben in 2015 de gemeente namelijk gevraagd het pad te mogen afsluiten. Dit omdat wandelaars vlak langs hun woning en specifiek langs de woonkamer liepen. Daarop heeft het college positief gereageerd en dit per brief vastgelegd.

Vergeten

Vervolgens is het besluit keurig opgenomen in het bestemmingsplan. Vergeten is echter om een en ander ook aan te passen in de lijst van openbare wegen. Vervolgens is door deze fout  reuring ontstaan tussen inwoners van Ouddorp en de eigenaren van de grond.

Pijn

Nu mag de gemeenteraad beslissen hoe verder om te gaan met het Klarenbeekse pad. Zij dient nu een afweging te maken tussen de rechtspositie van de eigenaren van de grond en de cultuurhistorische waarde van het kerkepad. ,,Wat het besluit ook gaat worden, het gaat pijn doen”, aldus Vitale Kernen raadslid Akkie Krouwel.