Geef openingstijden horeca vrij

horecaVitale Kernen Goeree-Overflakkee (VKGO) wil dat horecaondernemers op het eiland zelf hun openingstijden moeten kunnen bepalen. VKGO vindt tevens dat de sportkantines het niet moeilijker gemaakt moet worden dan ze het al hebben. Dit naar aanleiding van gewijzigde regelgeving. ,,Leg de verantwoordelijkheid van de openingstijden bij de ondernemers. Mocht er onverhoopt overlast of anderszins plaatsvinden, dan zullen er afspraken moeten worden gemaakt om deze te voorkomen. Politie, ondernemer en gemeente leggen deze afspraken dan vast in een convenant,” aldus raadslid Willy Heintjes. Wel vindt de lokale partij dat de terrassen in ieder geval om 12 uur ‘s nachts gesloten moeten worden, om overlast voor de omgeving tegen te gaan.

Voor het pleidooi kreeg VKGO helaas geen ondersteuning van de andere politieke partijen. Vanaf 1 januari 2014 dient iedere horecagelegenheid om 02.00 uur te sluiten. Met uitzondering van De Kreek (Ouddorp) en Le Bateau (Middelharnis). Deze ondernemingen hebben al een convenant afgesloten met de gemeente.

Sportkantines
Tijdens de afgelopen raadsvergadering sprong Vitale Kernen tevens in de bres voor de eilandelijke sportkantines. Heintjes: ,,De gemeente moet zich goed realiseren dat kantines voor de verenigingen heel belangrijk zijn, van levensbelang zelfs. De kantine zorgt mede voor de saamhorigheid binnen de gemeenschap en houdt de contributie betaalbaar. Maak het de verenigingen niet moeilijker dan ze het al hebben.”

Burgemeester Kleijwegt zegde toe met horecaondernemers en sportverenigingen in contact te treden, om de wijzigingen te bespreken en open te staan voor maatwerk. Met deze toezegging is Vitale Kernen Goeree-Overflakkee blij, en heeft er vertrouwen in dat de nadelen -door de gewijzigde regelgeving- beperkt blijven.