Goerees Hoad in de led

Led LantaarnpaalTegelijk met de presentatie van de nieuwe dorpsraad van Goedereede Havenhoofd, tijdens de jongste raadsvergadering, werd bekendgemaakt dat op het Havenhoofd de officiële ingebruikname van de openbare verlichting had plaatsgevonden. Maar bovenal waren de raadsleden onder de indruk van de presentatie van de dorpsraad door de voorzitter van de dorpsraad: mevrouw Hameeteman. Een voorzitter met veel enthousiasme en grote betrokkenheid bij haar Goedereede Havenhoofd. Op de raadsagenda stond ook de startnotitie beleidsplan en beheerplan openbare verlichting. VKGO kan zich vinden in deze startnotitie. Achterstallig onderhoud wordt weggenomen, oude armaturen worden vervangen door armaturen met led-verlichting. Op den duur wordt er geld verdiend met deze led-verlichting omdat deze weinig energie gebruikt. Past ook in het gemeentelijk beleid om te komen tot een duurzaam eiland.

Wat in de presentatie van mevrouw Hameeteman ook naar voren kwam is dat de dorpsraad heel ruim vooraf door de gemeente is betrokken in de keus van de lichtmasten en armaturen. VKGO is met deze gemeentelijke houding heel blij. Een dorpsraad die ook bepaalt welke mooie masten er op daarvoor geschikte plaatsen kunnen worden geplaatst. Niet alleen in kerkringen, kerkpleinen  en voorstraten. Maar ook op representatieve doorgaande wegen zoals in Goedereede Havenhoofd.

Op de vraag van VKGO aan wethouder Van der Vlugt of de dorpsraad in Oude-Tonge ook was betrokken bij de keuze van uitvoering straatverlichting aan de Stationsweg, moest de wethouder helaas aangeven dat dit met de ondernemersvereniging was afgestemd. Tja, die hebben toch een heel andere verantwoordelijkheid dan de dorpsraad van een kern, is VKGO van mening.