Groei aantal sporters op lijst Vitale Kernen

Landelijk gezien zijn de lokale partijen de laatste jaren bezig met een gestage opmars. Deze trend zet zich ook door in 2018. Bij Vitale Kernen wordt de belangstelling voor de lokale politiek ook gemerkt.

De kandidatenlijst Van Vitale Kernen is de afgelopen maanden fors uitgebreid. Naast een toename van het aantal vrouwen op de lijst, hebben vooral ook verschillende sporters zich spontaan aangemeld én meegedacht over het verkiezingsprogramma van de lokale partij.

Wilko Pulleman

Oude-Tongenaar Wilko Pulleman zag het met het verenigingsleven de afgelopen vijf jaar helemaal de verkeerde kant opgaan. De speler bij voetbalvereniging DBGC zag van heel dichtbij onder meer de discussie rondom het voetbalbeleid op Goeree-Overflakkee mislukken. ,,Weinig communicatie, veel grote ideeën en uiteindelijk is de realisatie bedroevend. Daarom heb ik Vitale Kernen benaderd of ik mijn kennis de komende vier jaren in mag brengen. Mede omdat zij specifiek het verenigingsleven als een van hun speerpunten hebben benoemd,” vertelt Pulleman.

John Albrechts

Hoogste nieuwe ‘binnenkomer’ op de kandidatenlijst met een sportachtergrond is John Albrechts. Actief binnen de zwemvereniging Schotejil. Hij zag hoe Vitale Kernen actief en serieus met de water- en luchtkwaliteit in zwembad De Staver aan de slag ging. ,,Die gezondheidsvraagstukken zijn echt nadelig voor onze zwemvereniging. Ik hoop dat veel mensen een vrije slag richting Vitale Kernen gaan maken, des te eerder zijn we af van het watergetrappel,” glimlacht Albrechts.

Gert Jan Groenendijk

Darter Gert Jan Groenendijk kwam langs een heel andere weg in aanraking met Vitale Kernen. Hij ondervond aan den lijve het positieve effect dat de lokale politiek kan hebben, toen Vitale Kernen met succes de problemen van het gevaarlijke voormalige campingterrein in Oude-Tonge oppakte. ,,Wij darten vaak in dorpshuizen, maar wanneer er in de kleine dorpen niks gebeurt dan verdwijnen op termijn die locaties om te spelen. Dit is de eerste stap voor mij om hiermee aan de slag te gaan.”

Anne-Lieke Wagenaar

Anne-Lieke Wagenaar speelt bij de Jonge Spartaan, en heeft zich eveneens bij Vitale Kernen gemeld. Allereerst om een signaal af te geven dat de dames op alle gebieden mee moeten doen. Maar vooral met de insteek om op deze manier het verenigingsleven de komende jaren meer aandacht te kunnen geven.