Helaas….. het riekt

Afgelopen donderdag is het besluit door een meerderheid van de gemeenteraad genomen om de zes windmolens bij Battenoort te plaatsen. Dit ondanks de terechte tegenstand van de inwoners uit Oude- en Nieuwe-Tonge.

Deltawind – een coöperatie van en bestuurt door onze eigen inwoners – wilde per se hier de molens plaatsen en de meerderheid van de politiek ondersteunde dit. Niet één keer heeft Deltawind gezamenlijk met de gemeente en provincie rond de tafel gezeten om een oplossing te vinden om een windmolenwoud rondom Ooltgensplaat, Oude- en Nieuwe-Tonge te voorkomen. Tijdens de behandeling in de gemeenteraad van 14 september jl. noemde Vitale Kernen deze situatie als zijnde; ‘het riekt’.

De koe met de gouden horens gaat aan de Goeree-Overflakkeese inwoners voorbij. De politieke partijen SGP/CU, CDA, VVD, EVV en PvdA geven de voorkeur eraan om nieuwe natuur aan te leggen, recreatie te ontwikkelen en nieuwe vormen van wonen te bouwen voor de rijkste van onze samenleving,  op een locatie waar niemand woont en waar uitstekend windmolens kunnen worden geplaatst. Ook nog op gronden die de overheid bezit. Veel geld gaat er nu naar de marktpartijen en de inwoner van Goeree-Overflakkee krijgt wel de lasten en niet de lusten van genoemde politieke partijen.

Het college roeptoetert iedere week dat we prijzen winnen en het allemaal zo goed doen…