Johan de Vos nieuwe lijsttrekker Vitale Kernen

Johan de Vos uit Sommelsdijk is tijdens de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar de nieuwe lijsttrekker voor de lokale politieke partij Vitale Kernen Goeree-Overflakkee (VKGO). Hij volgt Binic Vreugde op, die wegens studie wat minder tijd te besteden heeft.

De Vos is in het dagelijks leven werkzaam bij de politie. Het is daarom niet verwonderlijk dat het thema veiligheid zijn grootste interesse heeft. Zo is de VKGO onder zijn aanvoering de afgelopen jaren nadrukkelijk bezig geweest met het verbeteren van de aanrijtijden van de hulpdiensten. Maar ook met de veiligheid van de provinciale weg N59 en de kruising bij Nieuwe-Tonge.

Aanhouder

De Vos: ,,Daarnaast hebben we maatregelen gevraagd voor inbraakpreventie van woningen. Het is soms wel erg frustrerend dat sommige zaken zo lang op zich laten wachten. Maar de aanhouder wint denken we dan maar.“ Johan de Vos laat de moed daarom niet zakken. ,,We hebben de afgelopen jaren laten zien dat we een stabiele partij zijn. Kritisch, maar wel opbouwend kritisch. Gezien het aantal nieuwe mensen dat zich bij ons aangemeld heeft is daar ook behoefte aan.”

De eerste keer dat Vitale Kernen met de verkiezingen meedeed werd zij met drie zetels meteen de grootste lokale politieke van het eiland. ,,We zijn geen dossier uit de weg gegaan en hebben overal constructief in meegedacht. Niet voor de bühne maar omdat we ervoor willen zorgen dat de huidige inwoners het gewoon naar hun zin hebben, de buitenruimte er netjes uitziet en er voorzieningen in alle dorpen zijn,“ aldus De Vos, die uiteraard vurig hoopt dat de inwoners hem een duwtje in de rug geven door te gaan stemmen.