Johan de Vos opnieuw lijsttrekker Vitale kernen Goeree-Overflakkee (VKGO)

 
SOMMELSDIJK – Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staat Johan de Vos (Sommelsdijk) wederom als nummer 1 op de kieslijst van Vitale Kernen Goeree-Overflakkee (VKGO). De afgelopen jaren is Johan vol enthousiasme en met daadkracht het gezicht van de partij geweest. Het was voor hem dan ook een vanzelfsprekendheid ja te zeggen toen hij weer werd gevraagd. Dat Vitale Kernen Goeree-Overflakkee een lokale partij is geeft de lijsttrekker extra motivatie. “We kijken wat goed is voor Goeree-Overflakkee en zijn niet afhankelijk van landelijke politieke standpunten. We doen het op eigen kracht.”

Dat is waar de lijsttrekker en de partij voor staan. “We zijn in de achterliggende periode geen dossier uit de weg gegaan en hebben overal constructief in meegedacht. En ook binnen de coalitie echt kritisch geweest als we dat als partij nodig vonden. Voor ons is het belangrijker dat de stoeptegel gewoon recht ligt en er geen meters onkruid staan, dan allerlei prijzen binnenhalen voor de bühne. We willen ervoor zorgen dat de inwoners het naar hun zin hebben en er in alle dorpen voorzieningen zijn. Daar ligt onze uitdaging, die we graag aangaan. Als we alles naar de grotere plaatsen willen zien schuiven dan hadden we wel Vitale Kern geheten en niet Vitale Kernen.”

Om te weten wat er speelt gaat hij regelmatig bij inwoners en bedrijven op bezoek. Maar andersom weten ook zij Johan te vinden. Met elk vraagstuk is de lijsttrekker aan de slag gegaan, tot aandacht vragen voor het onderwerp via televisie toe. “Het is belangrijk om met de inwoners in gesprek te gaan en te blijven. Je wilt weten wat er speelt en nagaan waar je wat kunt betekenen. In diverse zaken kun je ook iets betekenen, maar soms lukt dat niet of pas op langere termijn, dat koppelen we dan ook terug, we nemen als partij de inwoners serieus.”

Het besef is er dat, om daadwerkelijk het verschil te kunnen gaan maken, een nog grotere VKGO nodig is. Daarom is de partij in gesprek gegaan met een andere lokale partij, Eiland van Vrijheid (EVV). Na een aantal goede gespreken is besloten om samen verder te gaan. “Onze uitgangspunten lagen in de afgelopen raadsperiode heel dicht bij elkaar, terwijl we coalitie en oppositie partij waren. Dat was eigenlijk een versnippering die je niet wilt” aldus Aat van Alphen, voormalig lijsttrekker van Eiland van Vrijheid. ”Daarom maken we nu samen een vuist. Als de kiezers ons nu weer zoveel steun geven zoals bij de vorige verkiezingen, dan kan Vitale Kernen een hele grote worden en gaat er fundamenteel wat veranderen”

Johan is blij met de vele nieuwe mensen die zich bij de partij hebben aangemeld omdat ze behoefte hebben aan ontwikkeling op Goeree-Overflakkee. Er mag wat meer “reuring” zijn, maar daarbij wel goed rekening houdend met onze leefomgeving. VKGO blijft dezelfde koers varen; opbouwend kritisch en luisteren, vooral veel luisteren, want de inwoners weten heel goed wat ze willen.

De lijststrekker roept iedereen op om bij de gemeenteraadsverkiezingen te gaan stemmen en zo hun betrokkenheid bij ons mooie eiland te tonen.

 

de persberichten van Johan en Don zijn ook terug te vinden op pagina 13  van het eilandennieuws van 25 januari 2022