Kandidatenlijst Vitale Kernen bekendgemaakt

Met nog ruim twee maanden naar de verkiezingen heeft Vitale Kernen Goeree-Overflakkee deze week haar definitieve kandidatenlijst bekendgemaakt. Wie gaat zich inzetten om de lokale partij naar een goede verkiezingsuitslag te loodsen?

Vitale Kernen is nog een jonge partij. Om stabiliteit en dossierkennis te borgen is besloten de volgende verkiezingsronde met dezelfde ‘top drie’ in te gaan. Aangezien Vitale Kernen graag meer vrouwen in de gemeenteraad wil, bestaat haar kandidatenlijst voor bijna 40% uit vrouwen. Met op de 4e plaats de eerste dame, Akkie Krouwel, zodat bij groei van het aantal zetels ook een vrouw vertegenwoordigd is.

Verenigingsleven

De lijst sluit verder naadloos aan bij een belangrijke doelstelling van Vitale Kernen. Zo is het verenigingsleven rijk vertegenwoordigd. Er staan ook veel nieuwe namen op de lijst. Hoogste  ‘nieuwe binnenkomer’ is met stip Teun Koote uit Ouddorp. Een andere opvallende naam is Loes Heintjes. Zal zij in de politieke voetsporen van opa Piet en pa Willy treden?

Uiteindelijk zijn ruim 30 mensen bereid zich de komende maanden in te gaan zetten om de lokale politiek op te gaan schudden. Met een partij die wil strijden voor de leefbaarheid van elke woonkern. En dat niet met grote -loze- beloftes, maar heel pragmatisch per onderwerp kijkend wat goed is voor de inwoners van Goeree-Overflakkee. Onder het motto: Niet beloven wat niet kan, maar doen wat je belooft.

> Kandiatenlijst Vitale Kernen, gemeenteraadsverkiezingen 2018