Kreunen en steunen

Afgelopen donderdag was het kreunen en steunen niet van de lucht bij een groot aantal raadsleden, toen fractievoorzitter Johan de Vos van Vitale Kernen wederom vragen stelde over zwembad De Staver.

De vragen werden gesteld ter verduidelijking op een brief van het college over een calamiteit in De Stdaver eind oktober 2018. Het zwembad was toen een dag gesloten wegens een te hoge zuurgraad van het water.

Openbaarheid

De raad, bij monde van SGP-raadslid Van der Boom, vroeg zich hardop af waarom Vitale Kernen haar vragen in de openbaarheid stelde en niet tijdens de besloten bijeenkomst in De Staver op 6 februari? Mevrouw Nijssen (VVD) name zelfs de woorden ‘hetze’ in de mond.

Don’t shoot

Het is Vitale Kernen er echter aangelegen om dergelijke belangrijke gezondheidskwesties in de openbaarheid te behandelen. Puur alleen omdat inwoners zich grote zorgen maken en inmiddels aankloppen bij de politiek. Vitale Kernen gaat hiermee vervolgens aan de slag, door onder meer het stellen van vragen aan het college. ‘Don’t shoot the messenger’…