‘List en Last’

Al diverse keren heeft Vitale Kernen schriftelijke vragen gesteld aan het college over de eigenaar van landgoed Lust en Last omdat deze wel de gebouwen heeft gebouwd maar zich niet houdt aan de spelregels om een landgoed te mogen ontwikkelen en beheren. Vanaf 2010 gaat dit al fout.

Blijkbaar lapt de eigenaar de regels aan zijn laars. Sterker nog; er ligt nu een bouwaanvraag om twee kapschuren op het landgoed te mogen bouwen, terwijl aan de inrichting van het landgoed geen of ruim onvoldoende invulling wordt gegeven.

Voor Vitale Kernen aanleiding om het college; wethouder Markwat, te laten bevestigen dat de bouwaanvraag betrokken is bij de naleving van de afspraken betreft de inrichting en beheer. Wethouder Markwat gaf aan dat hier geen sprake van kan zijn. Wel is er nu op kosten van de inwoners een bureau ingehuurd die een plan van aanpak gaat maken voor de eigenaar hoe hij om dient te gaan met de inrichtingen en beheer. Wij, de gemeente, geeft opdracht en betaalt. De eigenaar van het landgoed wil wel de lusten maar niet de lasten.