Markt Sommelsdijk

In een huis-aan-huiskrant stond deze week een artikel over de ambities van de middenstanders van Middelharnis. Vroeger de middenstanders van D’n Diek, tegenwoordig van het hoogdravende City Centre. City Centre; nu niet bepaald een benaming voor een winkelcentrum op ons eiland vindt Vitale Kernen.

In het artikel stond dat men graag een weekmarkt aan het Kerkenpad wil. In Sommelsdijk is er al jaar en dag een grote weekmarkt. Een markt waar inwoners en marktkooplieden graag samenkomen op de woensdagmorgen. De gemeente is op de hoogte van de wens van City Centre, en lijkt ook zijn medewerking hieraan te geven.

Vitale Kernen weet dit naar aanleiding van mondelinge vragen die raadslid De Vos aan het college stelde. Vitale Kernen pleit ervoor om de weekmarkt in Sommelsdijk te behouden. Verplaatsen van deze markt naar Middelharnis is niet zonder risico. Straks de markt weg in Sommelsdijk en een slechtlopende markt in Middelharnis die wellicht op termijn de marktkooplieden doen besluiten naar elders te vertrekken?