Onhandig uitstapje?

Nadat Vitale Kernen het verslag van de UFA (een visafslag-organisatie in Nederland met vestigingen in o.a. Stellendam) had gelezen over de excursie naar Sicilië, waaraan ook wethouder Van der Vlugt had deelgenomen, ontstonden er bij Vitale Kernen vraagtekens.

Bij de aankondiging dat er een excursie naar Sicilië kwam, drong de vraag zich op ‘waarom Sicilië’? Wat heeft het college strategisch gezien op Sicilië te zoeken? Op zich is er niks mis mee om andere landen en locaties te bezoeken en je te laten informeren over de nieuwste vistechnieken. En daarbij mag het best gezellig zijn en goed van eten en drinken.

Pulskor

Maar gezien de al langer lopende discussie binnen Europa over het vissen met de pulskor (vissen met stroomstootjes) is Sicilië nu niet echt ‘the place to be’ om de pulskor-techniek uit te dragen. Aangezien dit soort beslissingen klaarblijkelijk door de Franse visserijsector worden gemaakt!

Vitale Kernen, maar ook iedere politiek partij binnen de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee, is dan ook de mening toegedaan dat wethouder Van der Vlugt namens het college, én met de visserijsector, als de wiedeweerga alles in het werk moet stellen om de Fransen op andere gedachten te brengen.