Onrust over Wmo-vervoer

Afgelopen donderdag zat de raadzaal weer eens vol. Vooral met mensen in rolstoelen en die moeilijk ter been zijn. Er zaten in totaal wel zeventig personen op de publieke tribune. Aan bod kwamen namelijk de veranderingen binnen het Wmo-vervoer. Wéér onrust bij inwoners die zorg nodig hebben. Grote afwezige op deze avond was echter de Wmo-adviesraad (belangenbehartiger). Juist nu hadden ze aanwezig moeten zijn om te luisteren naar de problemen die er zijn. De mensen zijn tevreden over de huidige vervoerders kregen we te horen. Maar de gemeente is de regels aan het veranderen en dit doen ze om te bezuinigen.

Wethouder De Jong legde uit: ,,De mensen die vervoer nodig hebben zijn onze klanten en wij weten best wat goed is voor jullie. De huidige taxibedrijven hebben niet aangegeven dat ze nog langer de mensen met een Wmo-indicatie willen vervoeren, want ze hebben niet ingeschreven voor een nieuw contract. Dus doen niet mee, eigen schuld dikke bult, wij gaan gewoon door, want het klopt wat we doen.”

VKGO wil altijd het beste voor alle inwoners van Flakkee. Of deze veranderingen beter zijn, daarvan is VKGO nog niet overtuigd. Natuurlijk heeft men per 1 januari a.s. vervoer. Maar of het een goede oplossing is om de mensen die het betreft niet mee te laten denken, maar gewoon doen of een verandering goedkoper en goed zal zijn, is ook voor VKGO een groot vraagteken. Want de TAXI-TE-LAAT-tijd hebben we wel gehad en die tijd willen we niet meer terug.