Openstelling zwembad ‘t Zuiderdiep in Stellendam

Ondanks de vurige wens bij de achterban van Vitale Kernen dat in zwembad ‘t Zuiderdiep ook op zondag gezwommen kan worden, lijkt dit voor komende zomer vooralsnog niet te gaan lukken. In september volgt hierover een beslissing.

Technische installatie

Vitale Kernen vroeg onlangs aan wethouder Bruggeman wanneer het zwembad in Stellendam 7 dagen per week opengaat. ,,Wanneer de technische installatie beperkt hoeft te worden aangepast, gaat het zwembad 7 dagen per week open. De installatie zit namelijk aan z’n maximum om de kwaliteit van het zwemwater binnen de kwaliteitsnormen te houden. Indien deze aanpassing een hoog bedrag vraagt, zal zwembad ‘t Zuiderdiep in 2020 6 dagen open zijn mét een openstelling op zondag. In september weet men precies wat er aan de technische installatie moet gebeuren en hoeveel dat gaat kosten,” aldus de glasheldere uiteenzetting van Bruggeman.

Vitale Kernen vindt al heel lang dat zwembad ‘t Zuiderdiep het gehele weekend open moet zijn voor inwoners en recreanten. Zowel voor onze inwoners, die op zondag in de gelegenheid moeten zijn een baantje te trekken, als voor de recreant is het een uitstekende slechtweervoorziening. Tevens kan op die wijze het gewenste recreatieseizoen worden verlengd.