Oud en nieuw in De Staver

Tijdens de recente jaarwisseling is De Staver weer door de gemeente met 25.000 euro gefinancierd om een feest te kunnen vieren. Zoals bekend is Vitale Kernen niet enthousiast over de bestuurders die De Staver exploiteren. Naast de vele klachten en aantoonbare gezondheidsaspecten over het zwembad, hoort Vitale Kernen mensen tevens klagen over de feesten die plaatsvinden in De Staver.

Zomaar een greep uit de ook via sociale media vernomen klachten. Voor de ingang ontstonden lange rijen wachtende mensen, die in slechte weersomstandigheden buitenstonden, omdat slechts één persoon beschikbaar bleek voor de toegangscontrole. Eenmaal binnen was ook weer maar één persoon voorhanden, die de consumptiebonnen verkocht. Mensen raakten in verdrukking en er ontstonden onveilige situaties. Voor de teveel aangekochte bonnen kreeg men na afloop geen geld terug.

Betere service

Voor Vitale Kernen voldoende reden het college te vragen waarom er geen betere service verleend kon worden voor de 25.000 euro gemeenschapsgeld dat De Staver tot haar beschikking had. Vitale Kernen vraagt het college voortaan meer aandacht te hebben voor de veiligheid en de kwaliteit bij grote feesten in De Staver. En dat het college een inspanning levert om de niet-gebruikte consumptiebonnen alsnog uit te gaan betalen.

De burgemeester gaf aan dat na iedere oud en nieuwfeest een evaluatie plaatsvindt met betrokkenen, zoals de directie van De Staver, politie enz. Ook dat er een financiële verantwoording is. Vitale Kernen is zeer geïnteresseerd in deze evaluatie en in de financiële verantwoording.

Op de bank

Mevrouw Addy Rijerkerk van de VVD stelde, een paar uur nadat Vitale Kernen de vragen bekend had gemaakt, dezelfde vragen maar dan schriftelijk. Vitale Kernen-raadslid Johan de Vos noemde het flauw en bijna plagiaat. Wat Vitale Kernen betreft had de VVD eerder hun wethouder Trouwborst beter moeten controleren bij de samenvoeging van de zwembaden en accommodaties. ,,Wij zijn blij en trots op onze wethouder”, was de reactie over de wethouder die nu thuis op de bank zit.