Lokale partijen slaan handen ineen

plakken2De eilandelijke lokale partijen slaan de handen ineen. Met ingang van 22 november 2011 fuseren zij tot de nieuwe politieke partij VKGO (Vitale Kernen Goeree -Overflakkee).

Het samengaan heeft alles te maken met de aanstaande gemeentelijke herindeling. Die zoals het er nu uitziet per 1 januari 2013 zijn beslag krijgt. De lokale partijen hebben elkaar gevonden op basis van een positief kritische grondhouding, een open transparante manier van politiekbedrijven en natuurlijk hun partijprogramma’s.

De nieuwe politieke partij VKGO is een samenvoeging van: de Vrije Lijst Oostflakkee en Lijst Kroeze vanuit de gemeente Oostflakkee, Algemeen Burger Belang en Vooruitstrevend Dorps Belang’78 uit de gemeente Middelharnis en vanuit de gemeente Dirksland Gemeente Belangen Dirksland

Al vele jaren is er informeel overleg tussen een aantal lokale politieke partijen op Goeree-Overflakkee. Direct na de verkiezingen in 2010, zijn enkele vertegenwoordigers bij elkaar gekomen. Met als inzet te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om te komen tot één eilandelijke lokale politieke partij. In een manifest werden de grote beleidslijnen van de nieuw te vormen partij opgenomen. Dit document werd de basis om gezamenlijk op te trekken.

De komende tijd treedt VKGO langs verschillende kanalen naar buiten. Het uitgangspunt van VKGO is, dat de Kernen op Goeree Overflakkee Vitaal moeten blijven.

 

Contactadres:

De heer C. Rensink

c.rensink1@upcmail.nl

tel: 0187-601526