Puur kamperen op de kop in het geding

De voormalige gemeente Goedereede stelde in één van haar laatste raadsvergaderingen het  Bestemmingsplan Recreatieterreinen 2012 Goedereede vast. Hiermee kregen eigenaren met een recreatieterrein de mogelijkheid om recreatieverblijven te bouwen met een oppervlakte van 70 m2 en 5 meter hoog. Met andere woorden, op deze manier kan elke camping omgebouwd worden naar een bungalowpark. Waardoor het puur kamperen met tent en caravan in dit gebied in het geding kan komen.

Uniek gebied

Vitale Kernen ziet de kop van ons eiland als een uniek gebied, waarmee onze gemeente zich onderscheidt van andere badplaatsen in de regio. Het onderwerp is momenteel weer actueel binnen de gemeenteraad. Er moeten namelijk besluiten worden genomen over initiatieven, die jaren geleden door de (voormalige) gemeente werden ondersteund. Vooral aan de orde nu is de nieuwbouw van zes woningen aan de Oude Nieuwlandseweg / Westerweg, en de ontwikkeling van Ouddorp Bad (deelgebied Oost). Ook komt er nog een discussie over een drietal initiatieven, om kamperen met tent en caravan mogelijk te maken en goed te borgen.

Coalitieakkoord

In het coalitieakkoord  is opgenomen dat onomkeerbare initiatieven van de voormalige gemeenten altijd doorgaan. Dit omdat de coalitie een betrouwbare partner wil zijn voor inwoners, organisaties en ontwikkelaars. Nieuwe plannen om tussen de kern Ouddorp en de duinen grootschalige  (recreatie-) woningen te bouwen worden door Vitale Kernen niet gehonoreerd.