Sloopkogel voor Vitale Kernen Goeree-Overflakkee

SOMMELSDIJK – Lijstduwer van Vitale Kernen, John van Groningen zit met een brede grijns achterover in zijn bureaustoel “mooi spul he?”. Van Groningen is trots op zijn arsenaal aan kanariegele sloopmaterialen die binnen zijn bedrijf actief zijn. Het materieel is robuust en groot, combineer een NPKGH-23 sloophamer eens met 50 tons graafmachine en je kunt heel wat stof veroorzaken aldus John.

Het materieel van het in Middelharnis gevestigde bedrijf is regelmatig te zien op Goeree-Overflakkee, maar gezien de vergaande specialisatie actief in heel Nederland. Op dit moment is er naast de gele kleur ook nog eens een prominente poster toegevoegd aan de voertuigen met daarop “We gaan ervoor, we staan ervoor”.

Wat is hier de gedachte achter? “Heel simpel” zegt John. “Het zou een beetje cru zijn om mijn materiaal fysiek in te zetten, dus moet het symbolisch” John stelt niet alleen zijn materiaal, maar ook zijn naam beschikbaar aan Vitale Kernen Goeree-Overflakkee. “Ik sta nu als lijstduwer bij Vitale Kernen op de lijst omdat de sloophamer nodig is. Het zou goed zijn als er eens een andere politieke partij aan de macht komt als “grootste” partij.” Daarbij dicht ik Vitale Kernen de beste kansen toe gezien de uitslagen in 2018. Een paar honderd extra stemmen kan het verschil maken, die wil ik binnenhalen.

Daarbij sta ik achter het lokale karakter, de landelijke partijen ben ik in de afgelopen periode niet echt vrolijk van geworden. Ik ken Johan persoonlijk en weet gewoon dat hij heel dicht bij de inwoners staat en zich ook echt inzet op de moeilijke dossiers.” John geeft aan te hopen dat veel inwoners en ondernemers die hem kennen zijn standpunt onderschrijven en in ieder geval gaan stemmen. “Zou prachtig zijn als ik de geschiedenis inga als de politieke sloper” zegt John met een lach. “Maar ik hou me verder bij m’n machines en ver van de politieke arena zelf.”

Maar dat gemeentehuis John? Dat zou toch ook een mooie uitdaging wezen om dat plat te leggen. “Jazeker, ik zou daar vakkundig werk van kunnen maken, maar Vitale Kernen werkt op dat punt niet mee, ze willen geen dure prestigeobjecten, dus dat het zomaar even plat gaat geloof ik niet. Maar ja, ze hoeven ook niet precies in m’n straatje te praten, als ik maar vertrouwen heb dat ze het beste met Goeree-Overflakkee voor hebben en voor dat beetje extra reuring kunnen zorgen. En dat vertrouwen heb ik!”