Treurnis

Op geen enkele manier hebben raadsleden de mogelijkheid gekregen om tijdens een raadsvergadering iets te vinden van het per direct vertrek van wethouder Trouwborst. Vitale Kernen heeft haar mening hierover gegeven tijdens de afhandeling van het NK wielrennen afgelopen donderdagavond.

Met pek en veren werd Vitale Kernen overgoten toen zij in september 2016 een motie van treurnis bespreekbaar maakten over voormalig wethouder Trouwborst (VVD). De motie ging over het handelen van Trouwborst bij een drietal dossiers; één daarvan was de greep uit de gemeenschapskas om het NK wielrennen te organiseren. De gemeenteraad werd er mee geconfronteerd en was onomkeerbaar, anders zou er een enorm gezichtsverlies voor de gemeente ontstaan. De evaluatie van het NK wielrennen is afgelopen donderdag binnen de gemeenteraad besproken.

Alle fracties (met uitzondering van de niet aanwezige fractie Maliepaard) maakten Vitale Kernen verwijten tijdens de bespreking van de motie van treurnis Het CDA, de partij van normen en waarden, gebruikte de woorden ‘slappe hap’ en leverde vrachten met azijn af bij Vitale Kernen en deed hen denken aan Donald Trump.

Tijdens de raadsvergadering van 13 november 2014 sprak de heer Trouwborst dat hij grote waarde hecht aan het openbaar bestuur en hij toegewijd is aan de publieke zaak. De toen uitgesproken woorden staan in groot contrast met het per direct opstappen, zonder verantwoording af te leggen aan zijn collega wethouders en aan de door hem benoemde gemeenteraad. Volksvertegenwoordiger zijn is niet zomaar een baantje dat alle vrijheid geeft in het doen en laten, er dient verantwoordelijkheid te worden afgelegd.