Uitbreiding camping moet kunnen

Afgelopen week bracht een aantal mensen van Vitale Kernen een bezoek aan de familie Van der Wende in Ouddorp. De familie heeft in het buitengebied van Ouddorp een melkveehouderij en een camping. Na een rondleiding over de bedrijven werd er ‘een bakkie gedaan’ met een lekker stuk appeltaart.

Boterham

De senioren van de bedrijven raken op een leeftijd dat het tijd is om ze over te geven aan de trappelend gereedstaande zoon en dochter. De een gaat door met de veehouderij en de ander wil graag verder met de camping. Echter de camping is te klein om er een belegde boterham te verdienen.

Gedoogbeleid

Na een jarenlang gedoogbeleid van de voormalige gemeente Goedereede wordt nu door de gemeente Goeree-Overflakkee gehandhaafd op het hebben van maximaal 25 kampeer-plaatsen. De heer en mevrouw Van der Wende zijn al jaren bezig ruimte te krijgen voor de uitbreiding van de camping.

Voorstander

Zoals bekend is Vitale Kernen een voorstander van het toeristisch kamperen. In het uitvoeringsprogramma van het college staat nu dan ook dat er mogelijkheden moeten zijn voor uitbreiding van campings, zoals die van de familie Van der Wende. Vitale Kernen is tegen het verstenen van het open landschap aan de kop van ons eiland, een landschap dat uniek is en waarmee Ouddorp zich onderscheidt van andere toeristische plaatsen.