Uitgebreide informatie

goeree-overflakkee-mijn-eiland,,Een paar simpele vragen en je krijgt 10 A4tjes met een uitgebreide toelichting, waarvoor college onze welgemeende dank.” Dit was de openingszin bij de reactie van Vitale Kernen tijdens de beantwoording van het college op de vragen over de meetbare resultaten bij Eilandmarketing.

Een heldere toelichting op de gestelde vragen waardoor vervolgvragen onnodig zijn. Terwijl het bij het dossier zwembaden maar niet wil lukken om antwoorden te krijgen van het college. Vitale Kernen vraagt zich af waaraan dit ligt?

In de uitgebreide beantwoording op de gestelde vragen over Eilandmarketing blijkt dat het heel lastig is om meetbare resultaten op korte termijn inzichtelijk te maken.  Wel vinden wij het jammer dat de gevraagde cijfers niet, of niet bijgehouden, of nu nog niet worden gedeeld met de raad. De toelichting geeft aan waarom. Vitale Kernen blijft wel van mening dat binnen een periode van 5 jaar zo’n 2.5 miljoen –inclusief inschatting ambtelijke uren-  er wel voor onze inwoners meetpunten beschikbaar moeten zijn. Of dit met inwoneraantallen, werkgelegenheid of anderszins. Er moet iets te monitoren zijn.

Vitale Kernen stelt het zeer op prijs indien de gevraagde cijfers alsnog worden ‘bijgehouden’. Dan is er in ieder geval iets.  Het adviesbureau Public Result verwacht dat, door slim samen te werken, er een toename is van de lokale economie van 400 miljoen euro en dat er 1570 extra banen op ons eiland beschikbaar zijn in 2025. Onderzoek geeft aan dat er over 15 jaar 10.000 meer inwoners op Goeree-Overflakkee nodig zijn om onder meer het ziekenhuis te kunnen behouden.