Vervolg zwembad De Staver

Zwembad De Staver blijft de gemoederen én Vitale Kernen bezighouden. Zoals we al eerder aangaven vraagt de kwaliteit van het water en het klimaat de aandacht. Afgelopen raadsvergadering waren er bij de ingekomen stukken de antwoorden gevoegd over de beantwoording van eerder gestelde vragen. Het college, in deze wethouder De Jong, blijft maar onduidelijk over de kwaliteit binnen het zwembad.

Metingen

Op de vraag of toch wel in samenspraak met de gebruikers van het zwembad, de locaties van de kwaliteitsmetingen worden gedaan, antwoordt De Jong dat dit niet gebeurt. Terwijl deze afspraak wel is gemaakt. De Jong zegt dat de laborant dit bepaalt. Zou zomaar kunnen. Maar als je als opdrachtgever kwaliteitsmetingen laat doen, dan bepaal jij toch over hoe, wat en waar? Wie betaalt, bepaalt!

Vergelijken

Op de vraag of telkens op dezelfde plaats wordt gemeten, luidt het antwoord van wethouder De Jong dat dit niet het geval is. Vitale Kernen vraagt zich af hoe er dan een vergelijking gemaakt kan worden met eerdere metingen. Als je de eerste keer op ‘ongunstige’ plekken meet en vervolgens op plekken, waar je kunt verwachten dat het klimaat aanzienlijk beter is, zijn de resultaten van de verschillende metingen niet met elkaar te vergelijken. De Jong geeft aan dat de kwaliteit verbetert.

Gezondheidsrisico’s

De allerbelangrijkste vraag van Vitale Kernen gaat over welke gezondheidsrisico’s de gebruikers van zwembad De Staver lopen?  De Jong: ,,Zover mijn informatie strekt is zwemmen op dit moment goed mogelijk”. Vitale Kernen is niet gerust over het antwoord van wethouder De Jong. Vitale Kernen wil een glashelder ja horen.

Wordt vervolgd!