Vier nieuwe duikers Oostplaatseweg

DuikersHet Waterschap Hollandse Delta is momenteel bezig met het vervangen van vier duikers bij de Oostplaatseweg in Middelharnis. De nieuwe duikers worden groter dan de huidige. De werkzaamheden zijn de aanzet tot een betere aanvoer van zoet water naar het oostelijk deel van Middelharnis. De kwaliteit van het water zal hierdoor sterk verbeteren. Een duiker is een betonnen buis die twee sloten met elkaar verbindt. Het vervangen van de duikers is een van de maatregelen voor Middelharnis uit waterplan Goeree-Overflakkee. De komende jaren zal het waterschap nog meer maatregelen uitvoeren die de waterkwaliteit in Middelharnis en  Sommelsdijk ten goede komen. Het totale project moet in 2015 gereed zijn.

Verkeer
De vier duikers liggen langs de Oostplaatseweg. Het verkeer ondervindt beurtelings hinder op de kruising van de Oostplaatseweg met de Industrieweg, de kruising van de Oostplaatseweg met de Huygens en de kruising van de Oostplaatseweg met de Lorentz. Doorgaand verkeer op de Industrieweg en Oostplaatseweg wordt met borden omgeleid. Er zijn twee omleidingsroutes, afhankelijk van de plaatsen waar wordt gewerkt.

De werkzaamheden zijn naar verwachting in april gereed. Het bedrijventerrein Oostplaat blijft bereikbaar.

Meer informatie?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het waterschapsloket, telefoon 0900 – 2005005 (€ 0,10 p/min/).