Vitale Kernen bezoekt bungalowpark

Op verzoek van een aantal bewoners van bungalowpark Oostflakkee bezocht een delegatie van Vitale Kernen vorige week het recreatiepark in Oude-Tonge. Vitale Kernen werd ontvangen door de heer en mevrouw Harrie en Dorine Straatman,  de heer René Schreuder (beheerder) en Jan Punt (bestuurslid van de vereniging van eigenaren).

360 dagen

In de schaduw van een groot prieel van de familie Straatman werd -onder het genot van een een koel glas drinken- de meest opvallende zaken binnen het park gepresenteerd, waarna de genodigden een rondleiding kregen over het park. Op het park, gebouwd eind jaren zeventig begin jaren tachtig, staan 80 recreatiebungalows. Hiervan zijn een dertigtal daadwerkelijk recreatief in gebruik. Veertig bungalows zijn in gebruik door bewoners met een zogenaamd PGB (persoonsgebonden beschikking) en mensen die 360 dagen recreëren. In een tiental bungalows wonen arbeidsmigranten.

Luxe

De gastvrouw en -heren zijn over het algemeen zeer tevreden over het gezamenlijk wonen en recreëren op het park. Het park is ingericht met veel hagen, struiken en volwassen bomen. Groen dat veel onderhoud vraagt door de vereniging van eigenaren. Een aantal woningen is in de loop van jaren aangepast en voldoet aan de tegenwoordig gebruikelijke luxe. Dat geldt ook voor de woningen die in de originele staat zijn gebleven en voornamelijk recreatief worden gebruikt.

Onderzoek

Vitale Kernen constateerde wel dat enkele lokale ondernemers het niet zo nauw neemt met het onderhoud van de woningen. Dit trekt het algemene kwaliteitsbeeld onnodig naar beneden. Op dit moment loopt binnen de gemeente een onderzoek naar hoe in de toekomst om te gaan met parken zoals bungalowpark Oostflakkee in Oude-Tonge.

Gastvrouw en -heren spraken hun voorkeur uit voor een goed onderhouden park met dito woningen, en deze dan met een dubbelbestemming opnemen in het bestemmingsplan.