Vitale Kernen bezoekt zwembad ‘t Zuiderdiep

Een delegatie van Vitale Kernen bezocht onlangs onaangekondigd zwembad ’t Zuiderdiep. Niet om een duik in het zwembad te nemen tijdens de politieke vakantieperiode, maar om met mensen in gesprek te gaan die het zwembad beheren, er werken én met de gebruikers.

Plezier

Vitale Kernen was na de gesprekken onder de indruk. Onder de indruk door te beseffen dat het beheer van een zwembad vele facetten kent en waardoor onder meer gebruikers met veel plezier kunnen zwemmen. De delegatie werd spontaan en vriendelijk ontvangen door de mensen van ’t Zuiderdiep; onderdeel van stichting Sport Recreatie Goeree-Overflakkee.

Goed beeld

Tijdens de rondleiding door de technische ruimten van binnen- en buitenbad, de zwembaden en na het nuttigen van een kop koffie kregen zij een heel goed beeld van wat er zoal bij komt kijken om een zwembad te beheren. Dit beheer gaat deze mensen goed af. Zo zijn de bezoekersaantallen gegroeid van 80.000 naar nu ruim 100.000 bezoekers per jaar.

Baby’s

Tijdens het bezoek werd het zwembad gebruikt door badgasten met een hoog grijsgehalte en aansluitend kwamen er veel ouders met baby’s en hele jonge kinderen. Zoals bekend vindt Vitale Kernen dat het zwembad op zondag opengaat voor onze inwoners en recreanten om een baantje te trekken, in een zwembad dat naar de mening van Vitale Kernen in alle facetten goed wordt beheerd.