Vitale Kernen cynisch over energieneutraal

EnergieneutraalAls onderdeel van de eilandmarketing vindt de gemeente Goeree-Overflakkee dat zij in 2020 energieneutraal moet zijn. Een schitterend streven, maar mag je dit dan een prestatie noemen? Deze doelstelling wordt namelijk al in 2017 bereikt!

Flakkee gebruikt per jaar 175 miljoen kilowattuur aan stroom. De windmolens die er nu staan -op een paar na- wekken deze hoeveelheid aan stroom al op. Dus hiervoor hoeven er niet meer windmolens te worden gebouwd. Vitale Kernen voorziet cynisme bij de inwoners en omgeving wanneer met vreugde gevierd gaat worden dat we energieneutraal zijn. Ja, op het gebied van stroom. Maar er zijn meer energiebronnen, zijn we daarbij dan ook energieneutraal?

Dus jezelf ook de vraag stellen: hoeveel meer auto’s rijden er op elektrisch/waterstof tussen 1 januari 2013 en 1 januari 2020? Hoeveel meer zonnepanelen zijn er geplaatst? Hoeveel woningen hebben isolerende maatregelen genomen?

Velen zullen het met Vitale Kernen eens zijn dat energie meer is dan de stroom die opgewekt wordt door de provincie opgelegde windmolens.