Vitale Kernen GO dient motie in voor veiligere N59

N59Naar aanleiding van het zoveelste verkeersongeval op de N59, tussen Oude-Tonge en het Hellegatsplein, dient Vitale Kernen Goeree-Overflakkee een motie in om de veiligheid op de N59 te verbeteren. Bij het ongeval op 29 december jl. viel wederom een dodelijk slachtoffer te betreuren.

Iedere Flakkeeënaar is bekend met de zeer veel dodelijke en zwaargewonde verkeersslachtoffers die zijn gevallen op de N59 tussen het Hellegatsplein en Bruinisse. VKGO hoort al jaren de discussie over de bereikbaarheid van en naar Goeree-Overflakkee via de N59. Zo wordt er veelvuldig gesproken over een betere doorstroming door een verbreding naar vier rijstroken. Een ruwe schatting geeft aan dat dit 20 tot 80 miljoen euro moet gaan kosten. Dermate hoge bedragen die vooralsnog niet door de rijksoverheid beschikbaar worden gesteld.

VKGO is groot voorstander van het verbeteren van de toegankelijkheid van het eiland. Echter VKGO vindt dat er nu eindelijk een goed plan moet komen, en ook wordt uitgevoerd, om de N59 verkeersveiliger te maken. Een mogelijkheid kan zijn om de weginrichting van de N57, vanaf Hellevoetsluis tot de nieuwe ongelijkvloerse kruising bij Vierpolders, als voorbeeld te nemen. De rijbanen zijn daar gescheiden met een betonnen barrière. Door deze inrichting is het aantal zware ongevallen met dodelijke of zwaargewonde slachtoffers enorm afgenomen.