Vitale Kernen tour vol “reuring” geannuleerd

Vitale Kernen ziet af van het plan om aanstaande zaterdag (12 maart) de dorpen aan te doen met veel vrolijke muziek.
Een van de speerpunten van de VKGO is “Er mag meer reuring zijn!”. Het was de bedoeling om
met een delegatie van een muziekvereniging onze kernen te bezoeken. Om zo met wat  vrolijke klanken en een beetje “swing” te laten zien dat het met kleinschalige projecten al gelijk een stuk leuker kan zijn op straat. Met deze actie werd gelijk een bijdrage geleverd aan de verenigingskas. Een ander belangrijk speerpunt van Vitale Kernen is namelijk dat het  verenigingsleven het cement van de samenleving is wat goed ondersteunt dient te worden.
.
Er rezen de afgelopen dagen vraagtekens of het passend is om gezien de wereldsituatie nu een “vrolijke noot” te blazen. Bij navraag bleken ook de muzikanten met hetzelfde gevoel te zitten. “We weten dat je er ook op een andere manier naar kunt kijken en

dat muziek ook heel veel kan betekenen in een moeilijke periode, maar we willen wel graag ludieke dingen doen waar iedereen zich goed bij voelt en daarvoor bleek dit moment niet geschikt” aldus lijsttrekker Johan de Vos.

Daarmee is het initiatief overigens niet overboord, want Vitale Kernen gaat na de verkiezingen ook de ontmoeting aan met de inwoners. Met de muzikanten is afgesproken dat zij dan alsnog in actie komen.