Vitale Kernen zegt vertrouwen in raadslid op

Tot haar grote spijt heeft Vitale Kernen Goeree-Overflakkee het vertrouwen moeten opzeggen in haar gemeenteraadslid de heer Binic Vreugde. Hem is daarom vriendelijk doch dringend verzocht per 1 juni 2020 zijn raadszetel ter beschikking te stellen.

Zetel

Inmiddels hebben we vernomen dat de heer Vreugde zijn zetel niet ter beschikking stelt. Hij is echter per 1 juni 2020 geen lid meer van Vitale Kernen Goeree-Overflakkee. ,,Wij vinden het betreurenswaardig dat de heer Binic Vreugde zijn persoonlijke overwegingen boven het belang van de kiezers van Vitale Kernen stelt. Die kiezers hebben in 2018 de partij Vitale Kernen het vertrouwen gegeven hen te vertegenwoordigen. Uiteraard respecteert Vitale Kernen de kieswet, die de heer Binic Vreugde het recht geeft om zijn zetel te behouden,” aldus fractievoorzitter Johan de Vos.

Vertrouwensbreuk

Vitale Kernen Goeree-Overflakkee waardeert het dat de heer Binic Vreugde zich onlangs openlijk uitliet over zijn geaardheid. Dit is dan ook niet de reden voor de ontstane vertrouwensbreuk. Vóórdat de heer Vreugde een en ander wereldkundig maakte heeft zich echter een situatie voorgedaan, die niet past binnen de normen en waarden die Vitale Kernen Goeree-Overflakkee voorstaan. Het besluit tot beëindiging van de samenwerking beschouwen wij als een interne aangelegenheid, en in samenspraak met de heer Vreugde worden daarover geen verdere mededelingen gedaan.

Ondanks de ontstane situatie willen wij de heer Binic Vreugde bedanken voor zijn jarenlange inzet voor Vitale Kernen Goeree-Overflakkee.