Vitale Kernen zet zich met succes in voor toilet app

Om in één keer de aantallen én precieze locaties van openbare toiletten op Goeree-Overflakkee in beeld te krijgen, meldt de gemeente zich bij de zogenaamde HogeNood app. Met deze app vind je met je smartphone direct het dichtstbijzijnde toilet. De applicatie laat de route zien naar dat toilet en de reviews van voorgaande bezoekers. Teven kunnen ondernemers/winkeliers hun toilet aanmelden bij de app.

Beschikbaarheid

Mede naar aanleiding van een brief van de Maag Lever Darm Stichting en de Continentie Stichting aan de gemeente Goeree-Overflakkee, heeft Vitale Kernen aandacht gevraagd voor de beschikbaarheid van openbare toiletten. Uit een inventarisatie bleek dat er al aardig wat openbare toiletten zijn op het eiland. Echter is niet altijd even duidelijk aangegeven waar die zich bevinden. Vandaar dat Vitale Kernen het college hierop heeft aangesproken. Met als resultaat dat de gemeente zich gaat aanmelden voor de HogeNood App (www.hogenood.nu).

Sticker

Vitale Kernen is er blij mee en roept ondernemers op hun toilet aan te melden bij de app. Wellicht dat ze tevens met een speciale sticker op het raam kunnen aangeven dat men bij hoge nood gebruik kan maken van het toilet. Verder hoopt Vitale Kernen dat het college de toegankelijkheid van openbare toiletten in de gaten houdt en het meeneemt bij het opstellen van -nieuw-beleid.