VKGO-raadslid opent skatebaan

SkatebaanOpeningAfgelopen zaterdag zijn het recreatieveld en de skatebaan in Achthuizen officieel in gebruik genomen. VKGO raadslid Johan de Vos was, gezamenlijk met de voorzitter van Welzijnsfonds Oostflakkee de heer Piet van de Ree, degene die de officiële handeling verrichtte.

Er werd een sleutel overhandigd aan de voorzitter van Jeugdgroep Achthuizen; mevrouw Corrie Winkels.

Toespraak Johan de Vos

,,Mensen, ik kreeg het verzoek om als raadslid een officiele handeling te verrichten. Dit is niet gebruikelijk dat een raadslid dit doet. Normaal gesproken is dit de taak van een wethouder. Bof ik even; de wethouders konden vandaag niet. De mannen zitten bij de jaarlijkse Schout en Schepenen in Somt Annaland. Als de kat van huis is dansen de muizen op tafel, zeg ik dan maar.

Ik vind het wel leuk om dit te doen hier in Achthuizen. 40 jaar geleden kwam ik meer dan regelmatig in de bar ‘het Keldertje’ en nu sta ik hier. Leuk!

Al vele jaren is er de vraag in Achthuizen naar woonzorg woningen. Een woonzorgcomplex\ complexje. Er is behoefte aan een 20 tal woningen. Zoiets als het tuindorp in Den Bommel. De woningbouwvereniging Den Bommel wilde dit graag realiseren. Maar er was geen grond beschikbaar waarop dit kon gebeuren. In overleg met de voormalige gemeente oostflakkee vond men De Ijsbaan wel een geschikte lokatie. En daarmee is het allemaal begonnen mensen. De ijsbaan moest worden verplaatst, met alle gevolgen van dien. Dit had consequenties voor het jeugdwerk, de volkstuinvereniging, voor de Flakkeese ruitersportvereniging die bereid waren een stuk grond beschikbaar te stellen. Een complete verhuizing moest worden uitgevoerd. De gemeente zou een ontsluitingsweg aanleggen en een gedeelte voor hun rekening nemen. Er is hard gewerkt, hard gewerkt zoals u ziet. Het staat en is er allemaal weer.

 

De kinderen hebben een groot veld, een ijsbaan, zelfs nu een skatebaan. De tuinders plukken hun boontjes weer en de woningbouwvereniging Fides wonen laat het afweten. Het beleid en de centjes van de woningbouwvereniging Den Bommel zijn anders besteed door Fides Wonen. Maar laten we hier niet nu de aandacht aan geven. Vandaag is er een feestje, een feest omdat er een prachtige locatie is ontwikkeld voor de achthuizense jeugd. Ik ben blij dat ik als raadslid straks samen met Piet van de Ree de officiële ingebruikname mag verrichten.

 

Mensen, kinderen; gefeliciteerd met deze faciliteiten, geniet ervan!”