VKGO springt in de bres voor ouderen

Pinautomaat2De politieke partij Vitale Kernen Goeree-Overflakkee (VKGO) springt in de bres voor alle ouderen op het eiland. Vooral het verminderde aanbod van geldautomaten in de kleine dorpen baart de partij grote zorgen. Eén van de problemen waar inwoners op leeftijd mee te maken krijgen is het kunnen beschikken over contant geld. De banken bieden in de toekomst echter geen of onvoldoende geldautomaten aan in de kleine kernen. Zo heeft de Rabobank nog dertien geldautomaten om klanten te voorzien in de behoefte aan contant geld. Waarvan overigens slechts in twee kernen de automaten rendabel zijn. Dit omdat steeds minder mensen tegenwoordig contant betalen.

De apparaten gaan zodoende te zijner tijd naar verwachting in meer plaatsen verdwijnen. Het pinapparaat in Achthuizen is onlangs al verwijderd. Ondanks de maatschappelijke onrust en de intensieve aandacht van de diverse media. De VKGO heeft inmiddels het initiatief genomen en haar zorgen tijdens een gesprek geuit bij de eilandelijke Rabobankorganisatie.

Directeur van de Rabobank Goeree-Overflakkee, de heer P. Kieboom, heeft aangegeven in gezamenlijkheid te willen onderzoeken of er mogelijkheden zijn de ontstane problemen, die de vergrijzing en verdwijnende voorzieningen veroorzaken, op te lossen. ,,Wij vertrouwen erop dat eenieder zijn of haar bijdrage en maatschappelijke verantwoordelijkheid in deze neemt,” aldus Vitale Kernen Goeree-Overflakkee.