Voetbrug krijgt het moeilijk

16360260Naar aanleiding van een ingezonden brief in een plaatselijke krant van 13 januari 2015 stelde VKGO de vraag aan het college of het klopt wat er staat geschreven? Hierin staat te lezen dat de voetbrug over de sluis bij het Havenhoofd in Middelharnis al geruime tijd buiten werking is. VKGO is van mening dat de brug een belangrijk onderdeel is voor de recreatieve wandelaar en fietser, niet alleen de lokale, maar zeker ook de toeristen die wandel- en fietsroutes gebruiken waar deze brug in is opgenomen.

De schrijver van de ingezonden brief stuurde een email over de voetbrug naar de gemeente Goeree-Overflakkee. Hij kreeg het volgende antwoord. ‘De brug blijft vooralsnog buiten gebruik en hij is op een aantal punten afgekeurd. De kosten die reparatie met zich meebrengt zal zodanig zijn dat de gemeente er niet een, twee drie het geld voor heeft liggen. De inschatting is dat het nog zeker tot aan de zomer gaat duren voor dat de brug weer in gebruik kan worden genomen. Er is niet uit te sluiten dat de brug definitief buiten gebruik wordt gesteld’.

Wethouder Van der Vlugt bevestigde de inhoud van de brief afgelopen donderdag tijdens de raadsvergadering. Helaas is dit waar. De kosten worden ingeschat op €90.000,-. Dit geld is niet gebudgetteerd en er wordt naar oplossingen gezocht door de wethouder.