Vraag openstelling ‘t Zuiderdiep

De PvdA stelde wederom de vraag, evenals vorig jaar, wanneer zwembad ‘t Zuiderdiep op zondag opengaat? Beetje opvallend dat deze vraag door de voorzitter van de raad nu volgens de procedure wél kon. We moeten goed opletten dat hier geen willekeur in ontstaat. Laat een volksvertegenwoordiger gewoon altijd zijn vragen kunnen stellen, vindt Vitale Kernen.

Zeven dagen

Vorig jaar al gaf wethouder Bruggeman aan dat in de zomer van 2020 het zwembad in Stellendam zeven dagen per week opengaat. En wie de lokale politiek een beetje volgt heeft in de besluitenlijst van het college én op de website van Vitale Kernen kunnen lezen dat er geld beschikbaar komt om de zuiveringsinstallatie te verbeteren, waardoor zeven dagen per week openstelling mogelijk is.

Verantwoordelijkheid

SGP-fractievoorzitter, de heer Herweijer, wees er netjes op het niet prettig te vinden dat telkens weer het item van zevendagen openstelling in een openbare raadsvergadering aan de orde wordt gesteld, omdat dit de verantwoordelijkheid is van stichting Sport Recreatie Goeree-Overflakkee als beheerder van het zwembad.