Vragen over thuiszorg en re-integratie

thuiszorgTijdens de komende raadsvergadering heeft de VKGO een tweetal vragen voor het college. Gezien het feit dat veel gemeenten in de fout gaan met de inzet van geld dat bedoeld is voor huishoudelijke hulp, wil VKGO graag horen van het college hoe zij hiermee omgaan. De tweede vraag handelt over wat nu de exacte criteria zijn bij re-integratietrajecten?

Thuiszorgbeleid

Ruim driekwart van de Nederlandse gemeenten gaat in de fout met de inzet van geld dat bedoeld is voor huishoudelijke hulp. Dat blijkt uit onderzoek in alle 390 gemeenten door FNV Zorg en Welzijn.

Sarah Dobbe van FNV zegt: ,,Schokkend dat zoveel gemeenten in de fout gaan. Thuiszorgmedewerkers en cliënten trekken samen met ons al langer aan de bel om te tonen wat er allemaal mis gaat.”

Staatssecretaris Van Rijn heeft afgelopen vrijdag aangegeven in te grijpen bij gemeenten die hun thuiszorgbeleid niet op orde hebben. Ook het indicatiebeleid van Goeree-Overflakkee wordt aangekaart vandaar dat we de vraag stellen wat het college gaat doen aan de huidige situatie?

Re-integratietrajecten

Onlangs hebben A Seal (zeehondenopvang) en de gemeente Goeree-Overflakkee de handen ineen geslagen. In samenwerking met De Bever fietsverhuur in Ouddorp, om voor onder andere de bezoekers die komen met de Waterbus, de mogelijkheid te bieden op ons mooie eiland ook een stukje te fietsen. Dit heeft geleid tot een aantal werkervaringsplaatsen bij A Seal voor medewerkers van het uitvoeringsbedrijf Wsw en mensen die bezig zijn met een re-integratietraject via de gemeente.

Graag wil Vitale Kernen weten wat nu de exacte criteria zijn om mensen via re-ïntegratietrajecten naar regulier werk te leiden.