Watertoren Dirksland in VKGO licht

Wie er deze week langsrijdt kan het met eigen ogen zien.
Naast de verschillende kleuren waarin de watertoren sinds enige tijd wordt uitgelicht is er nu een boodschap opgezet. Een korte, maar duidelijke “STEM VKGO”. Naast dat de Watertoren centraal gelegen en goed zichtbaar is en dus veel inwoners worden bereikt, zit er een ook een gedachte achter. Lijsttrekker Johan de Vos; “In ons programma staat dat er aandacht moet zijn voor het cultuurhistorisch erfgoed, waaronder monumentale panden. De
watertoren is wat dat betreft een mooi voorbeeld waar meer aandacht aan geschonken mag worden, waar ook meer meerwaarde bij gecreëerd kan worden. En dat initiatief hoeft niet altijd bij de gemeente vandaan te komen. Mooi voorbeeld daarvan is het Oude Raadhuis in Ooltgensplaat, waar
een stichting een prachtige restauratie heeft laten uitvoeren en er weer een pareltje in het dorp staat.

Ook rondom de watertoren is er een initiatief, we moeten als gemeente ons wel maximaal inzetten om hierin te faciliteren en tijdig aangeven wat mogelijkheden en onmogelijkheden zijn, zo houden we samen de energie erin en kan er weer wat moois ontstaan.”
Johan geeft aan dat het voor Vitale Kernen makkelijker wordt om serieus een mening te vormen over de staat van onze monumenten. “We hebben gekeken of we bij de diverse onderwerpen waar we echt een been bij moeten trekken ook nieuwe mensen op onze lijst konden krijgen die inhoudelijk mee kunnen praten.

Qua kunst, cultuur en jeugd hebben we Cheyenne van Alphen (Middelharnis). En qua monumenten hebben we Roy Beijer (Achthuizen) nieuw in onze partij gekregen. Hij is als monumentenwacht werkzaam. Roy is jong, fanatiek en ik kan je zeggen hij heeft zijn eerste inventarisatierondje al gedaan”. Vitale Kernen is klaar voor een nieuwe periode, het is vooruit kijken met elkaar, na een lastige periode waar we als samenleving mee te maken hebben gehad.