Bijna twee ton voor paadje

Afgelopen donderdag stonden de twee raadsvoorstellen op de agenda om een steiger in Stellendam aan te leggen en om het zogenaamde Laarzenpad in Middelharnis aan te passen. Totaal een bedrag van respectievelijk 241.000 euro en 181.700 euro. Reden voor Vitale Kernen om het college en de coalitie erop te wijzen dat de financiering van deze projecten niet mede betaald mogen worden met IRP-geld. IRP-gelden zijn bedoeld om de sociaal economische vitaliteit van het eiland te verbeteren. Gelden ook die in hoogte sterk afnemen, bekeken vanaf het westen van ons eiland naar het oosten.

Een steiger om de waterbus aan te leggen in Stellendam kan op steun van Vitale Kernen rekenen. Wat zou het goed zijn van de coalitie en college om eenzelfde steiger ook te realiseren in Stad aan het Haringvliet en Den Bommel. Dan kunnen de unieke Hellegatsplaten worden bezocht.

Om de goedkeuring te geven aan de aanpassingen van het Laarzenpad wil Vitale Kernen wel een onderbouwing zien van wat er nu eigenlijk voor die 180.000 euro wordt gedaan. Een paadje aanpassen oké, maar dit is wel heel veel geld!