Aanrijtijden per woonkern blijven geheim

Ondanks herhaalde verzoeken van Vitale Kernen om de aanrijtijden van de ambulance per dorpskern, blijven deze vooralsnog geheim. Wel kregen wij de cijfers van de voormalige gemeenten op het eiland. Voor heel het eiland is het cijfer 86,1% voor iedere spoedrit binnen 15 minuten. Alle cijfers van de voormalige gemeente over 2015 zijn als volgt.

 GEMEENTE  AANTAL RITTEN  PRESTATIE
 Dirksland  321  96,6 %
 Goedereede  403  77,2 %
 Middelharnis  498  93,1 %
 Oostflakkee  260  77,7 %

De doelstelling is om 95 % van de spoedritten binnen een kwartier ter plekke te laten zijn. Zoals uit het overzicht blijkt, lukt dit bij lange na niet in de voormalige gemeente Goedereede en Oostflakkee. Vitale Kernen is geschrokken van deze cijfers.

Tijdens de presentatie van deze cijfers heeft Vitale Kernen wéderom gevraagd om de cijfers pér woonkern. Want ook de cijfers van de voormalige gemeenten Goedereede en Oostflakkee zijn een gemiddelde. Echter de afstand tussen Stellendam en Ouddorp bedraagt meer dan 15 kilometer en binnen de voormalige gemeente Oostflakkee is er een behoorlijke afstand van meer dan 12 kilometer tussen Oude-Tonge en Ooltgensplaat. De directeur van de ambulancedienst, de heer Arie Wijten, gaf aan dat iedere rit zorgvuldig wordt geëvalueerd, dus weten zij ook precies de aanrijtijd. Onze burgemeester gaf aan dat de cijfers per woonkern een verkeerd beeld geven; niet statistisch onderbouwd.

Vooralsnog krijgt Vitale Kernen de aanrijtijden niet per woonkern.Ambulancenw