Werkbezoek aan noordrand

WerkbezoekNoordrandDe raadsleden van Vitale Kernen Goeree-Overflakkee (VKGO) weten het na een werkbezoek van afgelopen zaterdag nu zeker. ,,De Zuiderdieppolder bij Stellendam is de meest ideale plaats om windmolens te plaatsen. Die weidsheid hier en het feit dat er slechts een paar boeren wonen in dit gebied, sterkt ons nog meer in die gedachte,” liet fractievoorzitter Binic Vreugde weten. Al langer is de VKGO ervan overtuigd dat de noordrand op het eiland de meest geschikte plaats is om er windmolens te plaatsen. Vooropgesteld dat ze liever helemaal geen molens ziet verrijzen, is het uitgangspunt van de partij dat als het dan toch moet, er geen overlast is voor de inwoners.

Tijdens het werkbezoek van zaterdag 12 april jl. ondervonden de VKGO-gemeenteraadsleden aan den lijve dat de Zuiderdieppolder hier volledig aan voldoet. Dit bleek tevens uit gesprekken met enkele bewoners aldaar. ,,De grond is nu niet meer van mij, maar toen ik in het verleden nog wel eigenaar was, heb ik al een plannetje ingediend om hier windmolens te plaatsen,” aldus een plaatselijke agrariër.

Ook raadslid Willy Heintjes was aanwezig tijdens het werkbezoek zaterdag: ,,De gemeente en projectontwikkelaars zien in dit open gebied liever woningbouw en recreatie, maar dat zou eeuwig zonde zijn. Zet er windmolens en niemand heeft er last van. ,,Helemaal mee eens. Zeker wanneer je de reacties aanhoort van de mensen die hier wonen. Ze zijn er allemaal voor, mits ze op een juiste manier gecompenseerd worden en niet alleen de nadelen van de molens moeten ondervinden,” vulde collega Johan de Vos aan.